fbpx
Top
zena-se-budi-saveti-za-bolji-san

Tokom toplih letnjih noći, dobar san može se činiti nedostižnim, ali to ne znači da ne postoje trikovi koji će pomoči da se opustite. Naše savete ćete lako primeniti, a razliku ćete moći primetiti vrlo brzo. Bolji san je izuzetno važan i može uticati na sve ostale aspekte vašeg života. Kako je već nastupio prvi dan leta, i očekuju nas visoke temperature, u ovom tekstu donosimo vam neke od naših predloga uz pomoć kojih čete postići bolji san i zaista se odmoriti. 

1. Ugrabite jutarnje sunce

Kako leti sunce izlazi dosta ranije, to može doprineti stvaranju dobrog biološkog ritma što podrazumeva i bolji san. Stoga pustite jutarnje sunce u vašu spavaću sobu, budite se ranije, i uveče ćete biti spremni za spavanje čak iako ste “noćna sova”.

zena-sa-maskom-za-lice-saveti-za-bolji-san

2. Za bolji san Ograničite izloženost svetlu pre spavanja

Kao što smo pomenuli kada smo pričali o opštim savetima za dobar san, pre spavanja nije prepručljivo da svoje oči izlažete jakom svetlu televizora, telefona ili lampi. Za bolji san, pokušajte da odmarate oči sat ili dva pre spavanja. 

3. Rutina je važna

Iako leti, posebno tokom odmora, postoje mnogobrojne aktivnosti zbog kojih kasnije ležemo, važno je držati se rutine i imati usklađeno vreme spavanja i ustajanja. Za bolji san, neophodno je “istrenirati” vaše telo da zaspi u određeno vreme. Takođe, izbegavajte hranu, duvanski dim i alkohol neposredno pred spavanje kako ne biste previše uznemirili vaš organizam i onemogućili mu potpuni odmor. 

4. Odredite idealnu temperaturu sobe za bolji san

Svakog leta, pravi je izazov postignuti odgovarajuću temperaturu sobe. Naš savet je da tokom dana zamračite vašu spavaću sobu kako bi je održali maksimalno prijatnom, kao i da koristitie ventilator ukoliko nemate klima uređaj u vašoj sobi. Kada pronađete idealnu temperaturu svoje sobe, bolji san neće biti nedostižan. 

5. Svilene maske - rešenje za suve oči

Silkeep svilene maske za spavanje zaštitiće vaše oči od isušivanja ukoliko koristite klima uređaj tokom noći. Suv vazduh i strujanje vazduha mogu podići prašinu i dlake vaših kućnih ljubimaca što dodatno doprinosi iritaciji vaših očiju. U ovom slučaju, najbolje rešenje za bolji san su upravo maske za spavanje. Takođe mogu pomoći ljudima koji tokom spavanja ne zatvaraju oči, ili ih nedovoljno zaklapaju.

zena-sa-svilenom-jastucnicom

6. bolji san uz prirodnu svilenu posteljinu

 Sa svilenom jastučnicom ne morate da brinete da li će vam jastuk biti previše vruć ili previše hladan. Svila je materijal koji ima sposobnost regulacije temperature, zbog svoje prozračnosti, što je čini idealnom za leto kada zbog vrućine ne možete da se opustite. Od sada možete da isprobate nove Silkeep čaršafe koji će pružiti komfor vašem celom telu i omogućiti bolji san.

7. tuširajte se pre spavanja

Tuširanje mlakom vodom pred spavanje može imati mnoge benefite i doneti vam bolji san. Kratko tuširanje će vas opustiti i rashladiti pre nego što legnete što će pomoći da se potpuno opustite. Sa druge strane, topla kupka može učiniti da se temperatura vašeg tela poveća i time otežati da san dođe.

8. Za bolji san važno je da budete hidrirani

Hidratacija je uvek važna, a naročito leti. Stoga, preko dana pijte dosta vode, kako ne biste morali pred spavanje. Za bolji san, trudite se da ne uzimate tečnost sat ili dva pre nego što legnete.  

zena-sa-casom-vode-saveti-za-bolji-san

Nadamo se da će vam naši saveti pomoći i doprineti da ovog leta bolji san postane realnost.

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali za popuste koje vam spremamo. Vaš put do negovane kože i boleg sna počinje ovde!

 

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon