fbpx
Top
odrzavanje-svilene-posteljine-1024x1024

Održavanje posteljine od svile čini se kao zahtevan zadatak, međutim uz par korisnih saveta, održavanje svile je vrlo jednostavno. Kada kupujete posteljinu od svile, pravite dugoročnu investiciju u vašu udobnost, a dobro održavanje je ključ njene dugotrajnosti.

Svilena posteljina je mekana i prijatna za vašu kožu

Zato je bitno naglasiti da je svila jedna od najizdržljivijih tkanina.  Osim toga, svilena posteljina je mekana i prijatna za vašu kožu, a sve benefite svile možete pročitati na našem sajtu. U nastavku, daćemo vam savete za održavanje posteljine od svile uz koje ćete svoju svilenu posteljinu čuvati na najbolji način.

1. Održavanje posteljine započnite na pravi način - pažljivo

Održavanje posteljine od svile najbolje je započeti pranjem na ruke. Možete i odmah preći na mašinsko pranje, ako nemate strpljenja za ručno pranje, ali ovo su neke od preporuka za idealno čuvanje svilene posteljine. Tako se štiti sjaj svile i omekšavaju se vlakna. Preporučljivo je da posteljinu perete mlakom vodom, i nežnim deterdžentom. Nežni deterdženti su oni koji na pH skali imaju oznaku baze, što ih čini sličnim vodi, a u ovu kategoriju spadaju tečni sapun za ruke ili deterdžent za suđe. 

Svilenu posteljinu ne treba snažno trljati niti pustiti da predugo stoji u vodi. Dodatno, kada cedite vodu iz svilene posteljine, nemojte to raditi golim rukama, već je umotajte u peškir i nežno uvrćite.

2. Postepeno pređite na mašinsko pranje

Nakon nekoliko ručnih pranja svilene posteljine, održavanje posteljine od svile možete vršiti uz pomoć mašine za veš. Bitno je da uvek koristite programe za osetljive tkanine, kao i mlaku vodu, temperature koja ne prelazi 40 stepeni. 

Svila je izuzetno nežan materijal, stoga, nema potrebe da prilikom pranja koristite omekšivač. Ukoliko želite da budete potpuno sigurni da vaša svilena posteljna neće biti oštećena prilikom pranja, možete koristiti vrećice za pranje.

odrzavanje-posteljine-roze-svilene-540
roze-svila-540x540

S obzirom da su jastučnice male i brzo se suše, njihovo održavanje manje je zahtevno nego održavanje posteljine. Jastučnice možete prati ručno ili mašinskim pranjem, a ukoliko nemate deterdžent pogodan za svilu, koristite vaš šampon za kosu. Razlog za ovo je taj što je svila prirodna tkanina sa prirodnim proteinima i aminokiselinama nalik našoj kosi.

3. Posteljinu od svile sušite na žici

Održavanje posteljine uključuje i njeno sušenje. Svilu ne izlažite je direktnom suncu, jer to može uzrokovati da tkanina izbledi, naročito ukoliko je tamne boje. Ako niste u mogućnosti da vašu posteljinu sušite napolju, možete koristiti mašinu za sušenje veša, ali uz najnižu temperaturu. Ipak, trebalo bi da izbegavate sušenje posteljine u mašini kad god ste u prilici. Dodatni savet za održavanje posteljine je da stavite pola šolje ili celu šolju belog sirćeta u mašinu tokom ciklusa ispiranja da biste izbegli da vaša posteljina požuti prilikom sušenja. 

4. Upotpunite održavanje posteljine peglanjem

Svilenu posteljinu bi trebalo peglati kada je i dalje pomalo vlažna. Možete je ispeglati uz najnižu temperaturu i sa unutrašnje strane, odnosno sa one strane koja se ne presijava. 

5. Uklanjanje fleka

Pre pranja svile možete koristiti sledeća sredstva na flekama: blago sirće (razređeno u vodi), sok od limuna, gaziranu vodu, deterdžent za posuđe, so, 70-procentni alkohol (razređen). Nikako ne koristite izbeljivač za uklanjanje fleka na svili. Nakon ovih tretmana, održavanje posteljine nastavite pranjem posteljine ručno ili u mašini, uz sve prethodne napomene.

6. Hemijsko čišćenje

Uz savete za održavanje svile koje smo naveli, nema potrebe da svilenu posteljinu nosite na hemijsko čišćenje. Ipak, ukoliko ne želite da razmišljate o tome da li ispravno perete vašu posteljinu, hemijsko čišćenje neće oštetiti svilu. Svakako, uzmite u obzir da nemaju sve čistionice iskustva sa hemijskim čišćenjem svile.

silkeep-logo-na-svilenoj-posteljini-540x540
odrzavanje-posteljine-svilene-540

Izrađene od najkvalitetnije svile, Silkeep proizvodi pružaju sve prednosti ovog luksuznog materijala. Dodatno, prirodna svila korišćena za izradu naših proizvoda – spada u čvršće, koje se mogu prati u mašini za pranje veša što olakšava održavanje posteljine. 

Spremni ste da uložite u vaš komad kvalitetne luksuzne svilene posteljine? Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali za popuste koje vam spremamo kao i za više saveta poput navedenih za održavanje vaše svilene posteljine.

Silkeep Svilene Jastučnice:

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon