fbpx
Top
bele-svilene-gumice-za-kosu

Bilo da obožavate kako vam stoji rep, ili vam je kosa nemirna, te je ponekad jedino rešenje koristiti gumice za kosu, činjenica je da većina žena značajno vreme provodi sa zavezanom kosom. Ukoliko ste se nekad zapitali, da li je nošenje gumica loše za vašu kosu, nastavite da čitate tekst i rešite nedoumicu.

Vaša kosa je veoma podložna oštećenjima, koja mogu na dugoročnom nivou da dovedu do značajnih problema. Kako bi ih sprečile, mnoge žene posezaju za raznim proizvodima koji donekle ublažavaju, ali ne otklanjaju problem u potpunosti. Stoga, neophodno je obratiti pažnju na sve segmente nege i stilizovanja kose kako biste izbegli neželjene efekte. Činjenica je da se određene gumice za kosu, kao i vaše navike mogu negativno odraziti na kvalitet dlake vaše kose. Da biste preduhitrili dalje oštećenje, odaberite odgovarajuće gumice za kosu i primenite neke od saveta koje smo vam pripremili.

1. ne zatežite rep previše

Repovi su uvek bili u modi, ali osim toga, oni vrše pritisak na koren vaše kose. Pa tako, ukoliko svaki dan volite da nosite veoma zategnut rep, folikuli vaše kose mogu biti oštećeni što dovodi do gubitka kose, naročito u predelu oko vašeg čela. Osim toga, vezivanje kose u rep može prouzrokovati glavobolje, pa je u svakom slučajnu najbolje da to ne radite previše često. Posebno vodite računa ukoliko imate izrazito dugačku i gustu kosu.

2. Nemojte nositi gumice za kosu dok spavate

Vezivanje kose u rep elastičnom trakicom može biti jako štetno dok spavate. Zbog okretanja tokom noći, stavljate još veći pritisak na koren i dlaku vaše kose. Za vašu kosu najbolje je da spavate bez gumice i na svilenoj jastučnici koja neće doprinositi dodatnom oštećenju dlake. Ako vam, ipak, kosa smeta dok spavate, izaberite mekanu i ne previše jaku gumicu, poput Silkeep svilenih gumica za kosu.

bele-svilene-gumice-za-kosu

3. Obratite pažnju gde stavljate gumicu za kosu

Činjenica je da vašu kosu vežete gumicom uvek na istom mestu, što nakon izvesnog vremena može oštetiti dlake u baš toj regiji, nalik na štetu koju mogu izazvati uređaji za stilizovanje kose. Vodite računa da menjate stil svoje frizure, pa tako, možete isprobati niski rep, pletenicu ili koristiti ukosnice koje pomažu da kosa ostane na mestu, bez da previše zatežete rep.

4. Ne koristite gumice na mokroj kosi

Ukoliko odmah nakon pranja, vezujete kosu kako biste smanjili neposlušnost, znajte da to može oštetiti vašu kosu. Upravo zato što su vaši pramenovi teži jer su obloženi vodom, pritisak na koren vaše kose biće još veći. Dodatno, dlaka je najviše lomljiva upravo kad je mokra, zbog toga što je lako savitljiva, a nije elastična te se nakon presavijanja neće vratiti u prvobitno stanje. Stoga, najbolje je da nikad ne koristite gumicu kada je vaša kosa mokra.

5. Izbegavajte gumice koje imaju metalne kopče

Opšte je poznato da gumice koje imaju metalne kopče nisu dobre za vašu kosu, jer izazivaju pucanje kose. Mali metalni delovi hvataju vašu kosu mrseći je i lomeći, te je najbolje da ovakve gumice uvek izbegavate.

bela-svilena-gumica-za-kosu

Dakle, nisu sve gumice za kosu štetne. Naravno, one izrađene od kvalitetnog i mekanog materijala, poput Silkeep gumica, neverovatno su nežne prema vašoj kosi i štite je od nepotrebnog oštećenja. Svila je jedan od najluksuznijih prirodnih materijala koji poseduje mnoge benefite za vašu kožu i kosu. Koristeći ove izuzetno prijatne i lepe gumice možete kreirati raznolike moderne frizure bez brige da time oštećujete vašu kosu.

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali za popuste koje vam spremamo. Vaš put do negovane kose počinje ovde!

Original price was: RSD 3,899.00.Current price is: RSD 3,299.00.

Original price was: RSD 3,899.00.Current price is: RSD 3,299.00.

Original price was: RSD 3,899.00.Current price is: RSD 3,299.00.

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon