fbpx
Top
zena-drzi-jastuk

Ako ste se ikad zapitali zašto se budite neispavani ili sa bolovima u vratu, vreme je da se zapitate da li je jastuk koji koristite dobar za vas. Često se veća pažnja poklanja odabiru dušeka, koji je zaista važna investicija za dobar san, ali jastuk je podjednako važan za kvalitet spavanja. 

Ukoliko pre nego što zaspite, beskrajno nameštate vaš jastuk kako bi vam bilo udobnije, to je znak da je vreme da ga promenite. Odgovarajući jastuk bi trebalo da omogući da vaša glava, vrat i kičma, budu u prirodnom položaju. Takav položaj ne samo da ublažava bolove u vratu, već i ublažava pritisak u celom telu. Odabir pravog jastuka zavisi od položaja vašeg tela tokom spavanja, odnosno da li spavate na leđima, stomaku ili na boku. 

jastuk

Pravi jastuk za one koji spavaju na leđima

Anatomski jastuci / Ortopedski oblik jastuka je pravi izbor za one koji spavaju na leđima. Zbog svog dizajna ovaj jastuk pruža podršku vratu, samim tim i kičma formira pravu liniju i omogućava pravilan fiziološki položaj. Vratni mišići i pršljenovi su oslobođeni i time se eliminiše bol i omogućava miran san.

Ono što je takođe bitno naglasiti je da bi jastuk za ljude koji spavaju na leđima trebalo da bude srednje visine i čvrstine. Jastuk koji je previše visok učiniće da vam glava bude previše podignuta u odnosu na telo, a spavanje na previše niskom jastuku bilo bi nalik spavanju samo na dušeku, što takođe nije dobro za vašu kičmu, Sa druge strane, srednja čvrstina jastuka omogući će dovoljno podrške vašem vratu.

Odgovarajući jastuk za one koji spavaju na boku

Kako bi tokom noći zadržali prirodan položaj kičme, ljudi koji spavaju na boku bi trebalo da pronađu jastuk koji je visok i čvrst.  Visok jastuk će smanjiti pritisak na vaša ramena, a čvrst jastuk će obezbediti da vaša glava ostane u pravom položaju tokom noći umesto da “utone” u jastuk. 

Savršen jastuk za one koji spavaju na stomaku

Pronalazak idealnog jastuka za ljude koji spavaju na stomaku je malo teže, posebno ako se uzme u obzir da taj položaj spavanja generalno nije preporučljiv jer dovodi do bola u vratu i donjem delu abdomena. Ipak, stručnjaci savetuju da se upotrebom odgovarajućeg jastuka, rizik od problema smanjuje. 

Za spavanje na stomaku, najbolje je odabrati jako niske jastuke i one koji su izuzetno mekani. Osim toga, preporučuje se da bude punjen perjem jer ono omogućava lakše prilagođavanje jastuka vašem poloćaju kao i izuzetnu mekoću.

jastuk

Odaberite svilenu jastučnicu

Bez obzira na to koji jastuk odaberete, jastučnica koja će savršeno upotpuniti doživljaj udobnosti i kvalitetnog sna je Silkeep svilena jastučnica. Svilene jastučnice su nežne i antibakterijske, pa možete biti sigurni da neće iritirati kožu vašeg lica i doprineti usporenom pojavljivanju bora.  Osim toga, svila je dobra i za vašu kosu, i sprečava pucanje dlake, i iskrzale krajeve.  Još jedan benefit svile je termoregulacija, pa će tokom toplih letnjih meseci vaš jastuk ostat hladan, a tokom zime topao. 

Svilena jastučnica može postati neizbežni sastojak u vašoj svakodnevnoj rutini. Izaberite  svoju Silkeep jastučnicu već danas i utonite u svileni san na pravom jastuku. 

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali za popuste koje vam spremamo. 

 

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon