fbpx
Top
kako-sprečiti-alergije-oeko-tex

Proleće sa sobom donosi mnogo pozitivnih strana, od dužih dana i toplijeg vremena do buđenja prirode i cvetanja drveća, kao i više aktivnosti na otvorenom. Kako sprečiti alergije je glavno pitaje u ovom periodu godine, pogotovo ako patite od prolećnih alergija, proleće može izazvati i neprijatnost u vidu otežanog disanja, crvenila, kašljanja itd.

S druge strane postoje i oni sa alergijama u zatvorenom prostoru poput alergije na grinje, buđi, bakterije i druge mikroorganizme. Jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite u borbi protiv alergija je da kontrolišete okruženje na kojem spavate kako biste smanjili iritaciju. Kako sprečiti alergije uz pomoć svile saznajte u nastavku teksta.

1. SVILA JE HIPOALERGENA TKANINA

Obzirom da jednu trećinu života provedemo spavajući, posteljina na kojoj spavamo može imati veliki uticaj na ublažavanje simptoma izazvanim različitim mikroorganizmima. Zbog hipoalergenih karakteristika, svilene jastučnice mogu u velikoj meri umanjiti simptome alergije i astme.

Svila sadrži hranljivi protein sericin koji zaštitno oblaže svako svileno vlakno kako bi odbio sve oblike bakterija i alergena. Pored toga što je hipoalergena, svilena posteljina neće iritarati vašu kožu jer se sastoji od prirodnih aminokiselina što je čini odličnim izborom za ljude sa alergijama, astmom, ekcemom i drugim poremećajima osetljive kože.

Još uvek se pitate kako sprečiti alergije?
Saznajte u nastavku

kako-sprečiti-alergije-svilene-čaure

2. Svile je OTPORNA NA BUĐ, GRINJE I PLESNI

Grinja je mikroskopski organizam koji se hrani mrtvim ćelijama kože i čest je izvor alergija. Jedinstvena struktura svile zasnovana na proteinima čini je prirodno otpornom na uobičajene alergene poput buđi, plesni i grinja. Prirodna svila je prozračna, što znači da ne dozvoljava nakupljanje vlage u tkanini, jastuku i dušeku. Manje vlage sprečava rast bakterija, smanjujući šanse za pojavu plesni ili grinja.

kako-sprečiti-alergije-silkeep-svilena-jastučnica

3. Svila SPREČAVA POJAVU ASTME

Svila je veoma prozračna tkanina koja dozvoljava vazduhu da cirkuliše i sprečava nakupljanje vlage. Ovo može pomoći u sprečavanju rasta buđi i plesni, što može uzrokovati pojavu i simptome astme .Svila može da apsorbuje do 30% svoje težine u vlagi sprečavajući prekomerno znojenje tokom sna, a to može pomoći u sprečavanju rasta bakterija i drugih alergena u vašoj posteljini i tako pomoći u borbi protiv astme. Uz svilenu posteljinu, možete uživati u mirnom i kvalitetnom snu bez brige o simptomima alergije ili astme.

kako sprečiti alergije?
Pronađite odgovor u nastavku

4. MATERIJAL BEZ HEMIKALIJA

Štetne hemikalije se često dodaju sintetičkim vlaknima, kao što su poliester i najlon, tokom procesa proizvodnje. Ovi toksini mogu zatim prodreti u kožu dok spavate, izlažući vas iritaciji i pogoršati stanje sa alergijama. Prirodna mulberry svila je najčistija podloga za spavanje za razliku od sintetičkih vlakana koja ne mogu da apsorbuju bakterije, što ih čini leglom za klice.

Smatra se da je poliester vodeći materijal kada je u pitanju nivo toksina, koji se obično nalazi u standardnim prekrivačima i setovima posteljine. S druge strane svilena posteljina napravljena od prirodnog materijala ne sadrži štetne materije i hemikalije koje mogu pogoršati stanje sa alergijom.

kako-sprečiti-alergije-svilene-jastučnice

Silkeep svilena posteljina je OEKO-TEX sertifikovana što znači da je izbegnuto korišćenje štetnih materija koji se mogu pronaći prilikom proizvodnje proizvoda od tekstila, kao što su: formaldehid, teški metali, pesticidi, kancerogena sredstva za bojenje, rastvarači i druge hemikalije. Proizvodi Silkeep brenda sertifikovani su kao bezbedni, tj. svila koja je korišćena za izradu naših proizvoda je najvišeg kvaliteta i stoga svi proizvodi su bezbedni po zdravlje korisnika, rađeni bez ikakvih štetnih materija.

Silkeep je prvi regionalni brend koji se bavi prodajom i kreiranjem proizvoda od svile za spavanje.

 

U nastavku možete videti ponudu naših svilenih proizvoda:

Akcija Rasprodato baby-roze-komplet-double-svilena-posteljina

RSD 78,999.00RSD 98,999.00
Akcija Rasprodato bez-komplet-double-svilena-posteljina

RSD 78,999.00RSD 98,999.00

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali sve novosti.

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon