fbpx
Top
kako-sprečiti-bubuljice-svilene-jastučnice

Akne su najzastupljenije stanje kože, a preko 50% odraslih žena starijih od 25 godina se bori sa aknama. Hormoni, stres, lekovi, genetika i razni faktori životne sredine samo su neki od razloga zbog kojih nastaje ovaj problem koji može bitno uticati na naše samopouzdanje i kvalitet života. Srećom, uz pravilnu negu možete se zauvek rešiti ovog problema. Svilene jastučnice su idealno rešenje u borbi protiv akni. Pitate se kako sprečiti bubuljice? Saznajte u nastavku.

Ako ste skloni aknama, možda se pitate: može li neadekvatna jastučnica da pogorša stanje akni? Odgovor je itekako DA. Kada su u pitanju akne, jastučnice mogu biti direktni krivci za pogoršanje ovog stanja. A da li postoji jastučnica koja rešava ovaj problem? Apsolutno DA.

1. Kako sprečiti bubuljice sa svilom?

Kada se noću okrećete i pomerate, vaše lice stalno dodiruje površinu jastuka. Ako je tkanina gruba ili nekompatibilna sa vašim tipom kože, vaše akne bi se mogle pogoršati. Takođe, neke tkanine zadržavaju vlagu, što znači da sva ulja i znoj sa vašeg lica ostaju na jastučnici. Potom se sve vrati na vaše lice dok menjate stranu tokom noći. Prirodna svila je jedna od najmekših i najprozračnijih tkanina na svetu, luksuzna je i prijatna na dodir, i vaša koža će je obožavati.

kako-sprečiti-bubuljice-sa-svilom

2. svilene jastučnice Održavaju kožu hidriranom

Svila je prirodno mekan i prozračan materijal, koji je odličan za bilo koji tip kože, a posebno za masnu. Ako koristite proizvode za negu kože pre spavanja, pamučna jastučnica će upitit te proizvode tokom noći. Pošto je svila neupijajuća tkanina, nećete imati problem u borbi protiv akni. Akne ponekad mogu biti znak dehidrirane kože koja proizvodi previše sebuma da bi nadoknadila dehidraciju. Ovo stvara savršeno okruženje za akne i ciklus se nastavlja sve dok koža ne bude ponovo hidrirana. U isto vreme, vaša kosa takođe može izazvati akne ako vam uđu u lice dok spavate. Svilena jastučnica takođe može učiniti vašu kosu mekšom i zdravijom, tako da imate manje verovatnoće za problem sa aknama.

svilene-jastučnice-hidratantnost

3. Kako sprečiti bubuljice sa smanjenim trenjem i iritacijama kože

Korišćenje svilene jastučnice smanjuje trenje između vaše kože i jastučnice. Dok vaša koža dodiruje svilu, ona klizi po površini, što znači manje trenje i iritaciju kože. Osim toga svilena jastučnica ne upija proizvode za borbu protiv akni koje ste prethodno naneli. Za razliku od toga pamuk može pogoršati stvari u borbi protiv akni, jer svake noći upija svu prljavštinu i sebum sa vaše kože. Čim vaša koža dodirne jastučnicu, dolazi u kontakt sa nagomilanom prljavštinom, uljem i bakterijama, što dovodi do još više akni. Ovo je jedan od glavnih razloga zašto je jastučnica na kojoj spavate važna za zdravlje vaše kože i zašto biste trebali razmisliti o svilenoj jastučnici kako biste smanjili akne i poboljšali izgled vaše kože.

kako-sprečiti-bubuljice-sa-smanjenim-trenjem

4. Svilena jastučnica je najčistija podloga za spavanje

Svilena jastučnica je najbolja za ublažavanje problema sa kožom kao što su akne, jer pruža čistu i hipoalergenu površinu za spavanje. Glavni problem u borbi protiv akni je upijanje i zadržavanje vlage, jer tu odlazi sva prljavština, ulja i znoj. Pamučna vlakna su toliko upijajuća da mogu zadržati vlagu danima, a da to niste ni primetili. Svila vam neće začepiti pore i dozvoliće vašoj koži da diše. Kao rezultat toga, primetićete poboljšanu teksturu kože, smanjene akne i prelep sjaj vaše kože.

svilena-jastučnica-najčistija-podloga-za-spavanje

5. manje toksina znači zdravija koža

Svakog dana naše lice se susreće sa iritantima i zagađivačima koji mogu izazvati probleme sa aknama. Za razliku od onih jastučnica napravljenih od drugih materijala svilene jastučnice ne sadrže hemikalije i toksine koji mogu pogoršati stanje sa aknama. Manje toksina znači zdraviju kožu. Svaki put kada spavate na svilenim jastučnicama napravljenim od prirodnih sirovina i proizvedenih bez upotrebe hemikalija činite čudo za vašu kožu. 

 

Mnoga istraživanja su pokazala da osim što utiču na fizički izgled, akne mogu značajno uticati i na emocionalno zdravlje. Naučnici su dokazali da akne mogu direktno izazvati probleme kao što su: depresija, anksioznost, nisko samopoštovanje, loša slika o sebi kao i smanjen kvalitet života. Ukoliko želite da zauvek rešite ovaj problem već danas, rešenje je da vašu jastučnicu zamenite svilenom Silkeep jastučnicom i rešite se akni jednom zauvek.

 

.

Silkeep je prvi regionalni brend koji se bavi prodajom i kreiranjem proizvoda od svile za spavanje.

U nastavku možete videti ponudu naših svilenih proizvoda:

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali sve novosti.

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon