fbpx
Top
spreciti-prevremene-znakove-starenja

Ono što je zajedničko mnogim ženama širom sveta jeste činjenica da vekovima unazad ulažu velike napore kako bi odložile pojavu prvih znakova starenja, poput finih linija, bora, neujednačenog tena i tamnih mrlja. U današnje vreme zahvaljujući napretku u nauci i tehnologiji, to je lakše nego ikada ranije. Na raspolaganju su nam mnogobrojne opcije – od saveta koje su nam prenele naše mame, preko krema koje same izrađujemo u kućnoj varijanti , skupih krema i seruma protiv bora, do zahvata plastične hirurgije . Ovom prilikom predstavljamo vam nekoliko praktičnih saveta kako sprečiti  prevremene znakove starenja i što duže zadržati mladalački izgled.

1. nanosite noćnu kremu svako veče

Noću se celo telo regeneriše pa se tako i ćelije naše kože tada najviše obnavljaju. Takođe, tokom noći je najintenzivnija i najefikasnija apsorbcija proizvoda za negu koje nanosimo na kožu. Zbog toga kako bi efekat noćnih krema bio najučinkovitiji stručnjaci preporučuju da se krema nanosi redovno, svako veče pre spavanja, počevši već od 25-e godine starosti. Noćna krema za lice ima mnogobrojne benefite: štiti kožu od opuštanja, čini kožu mekšom i elastičnijom, pospešuje cirkulaciju, hidrira kožu, obogaćuje kožu kolagenom i smanjuje vidljivost bora i finih linija. Kako bi aktivne materije iz kreme prodrle do najdubljih pora vaše kože, važno je da pre nanošenja kreme temeljno očistite lice. Ako se pitate koju kremu odabrati naša preporuka je da izaberete onu koja sadži vitamin C, hijeluronsku kiselinu, vitamine A i E kao i kolagen koji najefikasnije sprečavaju prevremene znakove starenja.

spreciti-prevremene-znakove-starenja

2. vežbajte redovno

Redovna fizička aktivnost ima brojne prednosti a jedna od njih jeste sprečavanje prevremenog starenja. Sa godinama, površinski sloj kože se isušuje i zadebljava, dok srednji sloj postaje tanji gubeći elastičnost. Kod osoba koje redovno vežbaju, ovi efekti su manje izraženi, a koža izgleda dosta mlađe. Mehanizam podmlađivanja se dovodi u vezu sa povećanim prisustvom miokina, proteina koji proizvode mišići kada su napregnuti i koji jača međućelijske veze. Ako redovno vežbate dok ste mlađi, vaše kosti će biti snažnije, a možete sprečiti i pojavu osteoporoze u starosti. Redovno umereno vežbanje pomaže telu u proizvodnji prirodnih antioksidanasa, koji štite ćelije kože. Pored toga vežbanje stimuliše i poboljšava cirkulaciju, što može pomoći u usporavanju starenja.

spreciti-prevremene-znakove-starenja

3. ne zaboravite na hidrataciju

Kako biste ceo organizam održali zdravim a vašu kožu glatkom i elastičnom važno je da unosite dovoljno vode. Preporučeni dnevni iznos je 2l (8 čaša) kako bi vaš organizam normalno funkcionisao. Redovnim unošenjem vode izbaucjemo toksine iz organizma i snadbevamo ga neophodnim vitaminima poput kalcijuma, manezijuma i flora što značajno poboljšava izgled naše kože. Takođe potpuno hidrirana koža ima nešto zgusnutiji, puniji izgled, zbog čega su bore i druge linije manje upadljive. Pored toga pravilnim unosom vode poboljšavate pH vrednost kože, smanjujete suvoću, hrapavost kože, te pojačavate njenu elastičnost a sve ovo doprinosi sprečavanju prevremenog starenja.

spreciti-prevremene-znakove-starenja

4. koristite maske za spavanje

Jedan od najvažnijih faktora kada je u pitanju sprečavanje prevremenog starenja jeste redovan i kvalitetan san. Istraživanja su pokazala da san ima direktnu povezanost sa procesom starenja, pa neredovan i nekvalitetan san predstavljaju najveće uzročnike prevremenog starenja. Kako biste svom telu omogućili dovoljno kvsalitetnog sna važno je da idete na spavanje i budite se u približno isto vreme. Da biste sprečili prevremeno buđenje izazvano dnevnom svetlošću preporučujemo da ne odlazite na spavanje bez noćne maske. Osim što sprečava propuštanje neželjene svetlosti, svilene maske za spavanje su glavni saveznik u nezi okoloočnog područja koje je najizloženije prvim znakovima starenja. Pošto je svila nežna i glatka ona neće grebati ovaj najosetljiviji predeo lica što znači da će zaštiti vašu kožu od prevremenog stvaranja bora.

spreciti-prevremene-znakove-starenja

5. izbalanisrana ishrana je jako važna

Mnogo puta smo čuli kliše: “Ono si što jedeš” a da li ste se zapitali zbog čega je to tako? Ishrana ima ogroman uticaj na zdravlje celokupnog organizma, a ono što unosimo u organizam ima ogroman uticaj i na izgled naše kože. Ukoliko želite da usporite proces starenja i održite zdravlje vaše kože izbegavajte masnu i brzu hranu a unosite što više namirnica bogatih proteinima, zdravim mastima i antioksidansima. Antioksidanti se bore protiv slobodnih radikala, koji napadaju i ošćetuju ćelijksu membranu i smanjuju nivo proteina važnih za zdravlje naše kože. Istraživači su zaključili da je jedenje voća i povrća najsigurniji i najzdraviji način za borbu protiv finih bora i dostizanje ujednačenog tena. Pored toga stručnjaci savetuju da kod ovog problema unosimo što više orašastih plodova, ribu, tamnozeleno povrće, maslinovo ulje, citruse, sireve kao i zeleni čaj. Ukoliko na vreme uvidimo značaj izbalansirane ishrane biće nam lakše da naučimo kako  sprečiti prevremene znakove starenja.

spreciti-prevremene-znakove-starenja

6. Izbegavajte nepotrebno izlaganje UV zracima

Dugotrajno izlaganje ultraljubičastom zračenju sunčeve svetlosti izaziva prevremeno starenje kože (fotostarenje), koje se delom karakteriše borama, izmenjenom pigmentacijom i gubitkom tonusa kože. Višestruko izlaganje ultraljubičastom zračenju dovodi do trajnog povećanja matriksnih metaloproteinaza koje razgrađuju kolagen kože i mogu doprineti fotostarenju. UV zraci su uglavnom povezani sa dugotrajnim oštećenjem kože kao što su bore, ali se takođe smatra da igraju ulogu u nekim vrstama raka kože. Ultraljubičasto zračenje, koje ubrzava prirodni proces starenja, primarni je uzrok ranog nastanka bora.

Izlaganje UV svetlu razbija vezivno tkivo vaše kože — kolagen i elastinska vlakna, koji leže u dubljem sloju kože (dermis). Kako biste sprečili ovu pojavu važno je da uvek sa sobom imate SPF, kao i da izbegavate dugotrajno izlaganje suncu posbeno u popodnevnim časovima kada je faktor UV zračenja najveći. Redovnim nanošenjem SPF kao i izbegavanjem prekomernog izlaganja suncu sprečićete pojavu prevremenih znakova starenja ali i očuvaćete zdravlje vaše kože.

spreciti-prevrmene-znakove-starenja

6. spavajte na najkvalitetnijim jastučnicama od svile

Već smo istakli da je kvalitetan san ključni faktor za sprečavanje ubrzanog starenja, a da bismo to postigli moramo pažljivo da biramo kvalitet materijala na kojem spavamo. Kako bismo sebi omogućili najkvalitetniji san važno je da jastučnica na kojoj spavamo bude pažljivo izrađena od najkvalitetnijeg prirodnog materijala. Silkeep svilene jastučnice imaju mnoge prednosti koje utiču na kvalitet sna kao i na kvalitet naše kože tokom noći.

Svila je prirodni termoregulator koji leti hladi a zimi greje, stoga se nećete prekomerno znojiti niti buditi preko noći. Osim toga svila je prirodno hipoalergena stoga može pomoći ljudima da smanje svoju osetljivost na alergene, jer ona prirodno sprečava neke od najčešćih alergena na svetu, poput grinja i buđi koji izazivaju probleme sa kožom. Svila ima glatku površinu koja smanjuje trenje i koja neće vući vašu kožu što je glavni uzrok za pojavu bora, naročito u osetljivom području oko očiju. Takođe, Silkeep svilene jastučnice ne upijaju proizvode koje ste prethodno naneli, tako da će vaša koža iskoristiti puni potencijal proizvoda za negu i tako sprečiti prevremene znakove starenja.

Silkeep je prvi regionalni brend koji se bavi prodajom i kreiranjem proizvoda od svile za spavanje.

 

U nastavku možete videti ponudu naših svilenih proizvoda:

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali sve novosti.

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon