fbpx
Top
nega-duge-kose

Nega duge kose može predstavljati pravi izazov bez obzira na tip vaše kose. Iskrzali krajevi, suva i beživotna kosa ili pak kosa koja se previše masti problemi su koji prate mnoge žene. Pravilna nega duge kose rešiće ove i mnoge druge probleme sa kojima se suočavate.  Zato, u ovom tekstu pročitajte naših 10 saveta koji će vašoj kosi dati sjaj i učiniti je jakom.  

nega-duge-kose-cetka

1. Koristite četke od prirodnih vlakana

Za glatko raščešljavanje vaše kose uvek birajte četke od prirodnih vlakana. One će omogućiti da se vaša kosa ne lomi. Takođe, za negu duge kose jako je bitno zaštititi kosu od opadanja, a upravo četke od prirodne dlake to omogućavaju.

nega-duge-kose-pranje

2. Obratite pažnju kako perete vašu kosu

Kada je nega duge kose u pitanju, pravilno pranje ima presudnu ulogu. Šampon nanosite samo na koren dlake, kako biste zaista postigli izgled čiste i negovane kose. Masirajte teme kružnim pokretima i izbegavajte da trljate šampon noktima. Sa druge strane, balzam za kosu koristite dužinom pramenova, ali ne na samom temenu. 

nega-duge-kose-precesto-pranje

3. Ne perite kosu više od 3 puta nedeljno

Ukoliko perete vašu kosu previše često podstičete kožu vaše glave da luči dodatni sebum, što kao posledicu zahteva češće pranje kose. Za pravilnu negu duge kose, vodite računa da kosu perete samo kada je to zaista neophodno, a između pranja možete koristiti suvi šampon, u malim količinama. 

nega-duge-kose-tretman

4. dva puta nedeljno priredite svojoj kosi tretman

Redovno sušenje kose fenom ili korišćenje presa sa kosu može dovesti do dehidratacije dlake. Stoga, dva puta nedeljno nanesite masku za kosu, koju možete i sami da napravite. Najbolji sastojci koje možete da stavite na vašu kosu su kokosovo ulje i med. Nanesite ovu kombinaciju na suvu kosu pre pranja, i vaša kosa će vam biti zahvralna. 

nega-duge-kose-umotavanje-kose

5. Vodite računa o materijalu za umotavanje kose

Umesto pamučnog peškira birajte tkanine od glatkog materijala kao što je lan. Ovo omogućava da se kosa ne krza dok je umotana.

nega-duge-kose-zastita-od-toplote

6. koristite proizvode za zaštitu od toplote

Ovo je obavezan korak nege duge kose, naročito ukoliko se često fenirate ili koristite prese. Ovi proizvodi će zaštititi vašu kosu od veoma visokih temperatura, a pomoći će da vaša frizura izgleda lepo.

nega-duge-kose-feniranje

7. Naučite pravilno da držite fen

Najpre, bitno je napomenuti da ne biste trebalo da koristite najvišu temperaturu prilikom sušenja kose. Ona će možda obezbediti da najbrže osušite kosu, ali će takođe oštetiti vašu kosu. Takođe, fen bi uvek trebalo da bude udaljen bar 5 centimetara od vaše kose. Osim toga, držite fen usmeren na dole kako biste postigli najbolji efekat. 

nega-duge-kose-redovno-šišanje

8. Redovno šišajte kosu

Svaki drugi mesec skratite najmanje 5 milimetara kose. Ukoliko čekate predugo, krajevi vaše kose će procvetati i oštećenja će se proširiti na ostatak vaše kose. Ukoliko želite da vaša kosa raste brže, masirajte teme glave kako bi folikuli vaše kose dobili dovoljno hranljivih materija. 

bela gumica

9. Koristite svilene gumice za kosu

Koristite gumice izrađene od kvalitetnog i mekanog materijala, poput Silkeep gumica, koje su veoma su nežne prema vašoj kosi i štite je od nepotrebnog oštećenja i lomljenja. Koristeći ove izuzetno prijatne i lepe gumice možete kreirati mnogobrojne moderne frizure bez brige da time oštećujete vašu kosu.

roze-jastucnica

10. birajte svilene jastučnice

Za dugu kosu, veoma je bitna jastučnica na kojoj spavate. Prirodna svojstva svile, uključujući i njenu glatku površinu, mogu smanjiti količinu trenja na kosi, što često uzrokuje oštećenja, kao što su krzavi krajevi. Uz Silkeep jastučnicu vaša kosa će biti negovana i dok spavate. Pročitajte sve o benefitima svile ovde,  

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali za popuste koje vam spremamo.

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon