fbpx
Top
kvalitet-kose-ove-jeseni

Svake sezone, kako se vreme menja i naša tela se menjaju, stoga je važno da brigu o sebi uskladite sa tim promenama. Ovo je važno kako biste bili sigurni da je ono što koristite najbolje za vaše potrebe i kako biste izvukli maksimum iz vaših proizvoda i rutine za negu. Jesen donosi hladan, suv vazduh koji može da učini da vaše dlake budu krhke, kovrdžave i teške za oblikovanje. Kako se približava zima mnogi pribegavaju toplijim tuševima, dužem feniranju i izlaganja kose toploti a to može dovesti do dehidratacije i oštečenja kose. U nastavku vam predstavljamo 7 načina kako očuvati kvalitet kose ove jeseni.

1. Koristite šampone bez hemikalija

Zaista ne možete kontrolisati sve faktore iz okoline koji oštećuju vašu kosu, ali ono što možete kontrolisati jeste vrsta šampona koje koristite. Što je manji broj hemikalija u vašem šamponu, vaša kosa biće zdravija. Naš savet jeste da ukoliko već niste, ove jesni pređete na nežne šampone koji odgovaraju vašem tipu kose. Sulfati i parabeni u šamponima se koriste za penu i konzervaciju, ali vremenom mogu izazvati iritaciju kože i povećati rizik od hormonalnih poremećaja. Iz tog razloga birajte prirodne šampone sa što manjom koncentracijom štetnih materija kako bi vaša kosa bila zdrava i blistava.

kvalitet-kose-ove-jeseni

2. Smanjite izlaganje kose nepotrebnoj toploti

Ako izlazite i želite prelepe lokne ili savršene talase, onda postoji nekoliko načina na koje možete da ih dobijete bez upotrebe fena, pegle ili figara. Pošto već znamo koliko je izlaganje nepotrebnoj toploti štetno za našu kosu, važno je da izaberemo alternative koje će da nam pruže podjednako lepe lokne ali bez oštećenja. Zato da biste očuvali kvalitet vaše kose ove jeseni umesto figara ili pegle koristite svileni silkeep uvijač za kosu. Osim što ćete imati savršene lokne i trendi frizuru imačete i zdravu i sjajnu kosu bez ispucalih krajeva.

kvalitet-kose-ove-jeseni

3. Redovno skraćujte kosu

Stručnjaci savetuju da kosu šišate na svakih 6-8 nedelja da biste se rešili ispucalih vrhova. Ispucali vrhovi se formiraju kada je kosa oštećena usled toplotnog stilizovanja, zagađenja, pušenja, stresa itd. Rast kose se dešava na nivou vlasišta, ali podrezivanje obezbeđuje zdravu i negovanu kosu. PRedovno šišanje kose ne ubrzava rast, ali ono što čini jeste da podstiče zdrav rast kose. Stoga ukoliko želite uvek da imate negovanu kosu bez ispucalih krajeva ne preskačite redovan odlazak kod frizera.

kvalitet-kose-ove-jeseni

4. Spavajte na svilenim jastučnicama

Dok spavamo na pamučnoj jastučnici može doći do oštećenja kose. Naime pamučna jastučnica vuče vašu kosu dok spavate i dovodi do oštećenja i ispucalih krajeva. Za razliku od toga svilena Silkeep jastučnica ima glatku površinu i vaša kosa će jednostavno da klizi po i neće doći do mršenja i pucanja. Osim toga svilena jastučnica neće upijati proizvode koje ste prethodno naneli i samim tim vaša kosa će ostati hidrirana. Spavanje na svilenoj jastučnici pomoći će vam da očuvate kvalitet kose ove jeseni.

kvalitet-kose-ove-jeseni

5. Spavajte sa svilenom kapom

Tokom spavanja kosa je više sklona lomljenju, ali spavanje sa svilenom kapom može vam pomoći da to sprečite. Svilena Silkeep kapa smanjuje trenje kose koje se stvara tokom spavanja, što će sprečiti kosu da se lomi i da razvija ispucale krajeve.akođe nošenje svilene kape zaustaviće mršenje kose, sprečavajući da pramenovi kose postanu zapetljani i iskrzani. Takođe, svilena kapa korisna je u održavanju lokni tokom spavanja, tako što zadržava kosu na jednom mestu i sprečava da se lokne razdvoje, takođe održavajući volumen lokni i čineći ih izraženijim. ošenje svilene kape za spavanje podstiče stvaranje prirodnog ulja iz temena glave, koji je delotvoran u negovanju kose, omogućavajući da se svojstvo ulja ravnomerno raspodeli od korena do vrhova vlasi, a da pritom ne masti kosu. Adekvatna zaštita kose poput nošenja svilenih kapa tokom spavanja dovedi do čuvanja hidratantnosti kose, sprečava lomljenje i krzanje kose i samim time pospešuje se brži rast kose.

6. Vodite računa o ishrani

Nastavićemo da ponavljamo „ti si ono što jedeš“ sve dok pišemo o nezi kose i kože. Vaša kosa je napravljena od proteina i aminokiselina. Potrebna joj je prava ishrana da bi pravilno rasla i održavala se. Studije su pokazale da su nedostaci vitamina B12 i D, biotina, riboflavina, gvožđa i drugih hranljivih materija povezani sa gubitkom kose. Uravnotežena ishrana bogata ovim vitaminima i mineralima može pomoći u podsticanju rasta kose. Iako je potrebno više istraživanja da bi se razumela veza između mikronutrijenata i gubitka kose, dobra je da razumete važnost namirnica bogatih hranljivim materijama koje podržavaju rast kose. Jaja, bobice, orasi, riba, zeleno lisnato povrće, slatki krompir su neke od mnogih odličnih namirnica za zdravu kosu.

kvalitet-kose-ove-jeseni

7. Koristite svilene gumice za kosu

Iako mnogi vole kada im je kosa puštena stručnjaci preporučuju da koristimo gumice za kosu da bismo ograničili izloženost kose agresorima iz okoline. Svilene Silkeep gumice neće oštetiti vašu kosu jer imaju meku i nežnu teksturu koja smanjuje trenje o kosu. vilene gumice su mekane i neće zatezati vašu kosu, a to dovodi do manje verovatnoće za pojavu glavobolje, zbog toga one predstavljaju najbolji izbor za vašu kosu. Upotreba pamučnih gumica može uzrokovati više suvoće i ispucale vrhove zbog gubitka vlage u vlakanima vaše kose. S druge strane svila može pomoći da se ovo spreči zadržavanjem vlage u kosi održavajući tako hidriranost, kvalitet i sjaj. Takođe, svilene gumice su bezbedne za vašu kosu i ne izazivaju rizik od trenja usled okretanja i pomerenja tokom sna. Osim što su najbolji izbor za vašu kosu svilene gumice su savršen modni dodatak za svaku kombinaciju.

kvalitet-kose-ove-jeseni

Silkeep je prvi regionalni brend koji se bavi prodajom i kreiranjem proizvoda od svile za spavanje.

 

U nastavku možete videti ponudu naših svilenih proizvoda:

 

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali sve novosti…

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon