fbpx
Top
bele-svilene-jastucnice-1024x1024

Kada je u pitanju menjanje jastučnice, svi imaju različite preference. Neki menjanju gotovo dnevno, neki sedmično, dok neki to rade jednom mesečno. Da li postoji pravi odgovor na ovu dilemu, kao i koje faktore biste trebali da uzmete u obzir, pročitajte u nastavku teksta. Ukoliko vas zanima kako da održavate vašu svilenu jastučnicu pročitajte naš tekst sa korisnim savetima.

Faktori koje morate uzeti u obzir

Činjenica je da je vaša jastučnica u kontaktu sa vašim licem i kosom, koji su na dnevnom nivou izloženi raznim prljavštinama. Koliko god bile nevidljive, ove čestice su uvek tu. Naravno, možete ih u velikoj meri ukloniti redovnim čišćenjem lica i pranjem kose, ali nemoguće ih je potpuno odstraniti. Dodatno, ukoliko konzumirate hranu u krevetu, ili dopuštate kućnom ljubimcu da u njemu provodi vreme, vaša jastučnica će veoma brzo prikupiti veliki broj čestica koje mogu izazvati iritacije. Od raznih bakterija do grinja i čak virusa, vaše jastučnice, koje izgledaju savršeno čisto mogu biti štetne po vaše zdravlje.

Obratite pažnju na proizvode koje koristite

Osim čestica koje dođu u kontakt sa vašom kosom neposredno, proizvodi koje koristite kako biste stilizovali i štitili vašu kosu mogu biti jako štetni za kožu vašeg lica. Tokom noći proizvodi koje ste namenili kosi, doći će u kontakt sa vašom jastučnicom, potom i sa licem i izazvati akne i druge neželjene reakcije.

roze_svilene_silkeep_jastucnice-540
jastuk-u-svilenoj-roze-jastucnici

Menjanje jastučnice prilagodite potrebama vaše kože

Imajući u vidu navedeno, najveći broj stručnjaka smatra da je sasvim dovoljno menjati jastučnicu na sedmičnom nivou. Ipak, svačija koža je drugačija, pa je najbolje da ove savete prilagoditi sebi. 

Ukoliko imate simtome ekcema ili ste skloni alergijama, probajte da vaše jastučnice perete češće. Za kožu sklonu aknama preporučljivo je dnevno menjanje jastučnice. U obzir uzmite i to da li spavate na leđima, stomaku ili na bokovima, pa u skladu sa tim u kojoj meri vaša koža dodiruje jastučnicu. Ukoliko ste prehlađeni, takođe menjajte jastučnice češće nego što biste inače. Koža nije jedini deo tela koji morate imati u vidu kada su u pitanju jastučice, ukoliko patite od bronhitisa i astme možete biti podložni dodatnim komplikacijama usled neredovnog menjanja jastučnica.

Svilene jastučnice - pravi izbor za vašu kožu

U jednom od prethodnih tekstova, istakli smo mnogobrojne prednosti svilenih jastučnica, a jedna od njih je svila poseduje prirodna vlakna koja su antialergijska, što ih čini boljim izborom ukoliko želite da smanjite izglede da dođe do iritacije kože i ostalih problema koji se mogu javiti. Silkeep jastučnice, prve takve u Srbiji, izrađene su od najkvalitetnije saten svile. Sa vašom Silkeep svilenom jastučnicom možete mirno spavati, znajući da ste zaštitili svoju kožu. Savetujemo da se ipak držite smernice koje smo u tekstu naveli kako biste uživali u svim čarima svile.

 

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali za popuste koje vam spremamo. Vaš put do negovane kože počinje ovde!

Silkeep Svilene jastučnice:

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon