fbpx
Top
kovrdžava kosa

Prirodno kovrdžava kosa je živa, raskošna i zaista posebna, a mnogi su rođeni upravo sa takvom frizurom. Dakle, to je kosa koja je prirodno uvijena u spiralu ili talas, bez dodatnog stilisanja, frizura je uvek tu.

Međutim, ljudi sa kovrdžavom kosom treba da obrate malo više pažnje tokom spavanja, kako bi očuvali izgled lokni i oblik frizure.

U tekstu ispod možete pročitati par korisnih saveta kako da vaše lokne izgledaju isto i sledeće jutro, a ujedno kako da ih tokom spavanja i negujete. Spavanje na stomaku i na strani je najbolja pozicija za spavanje kada imate kovrdžavu kosu. Osim pozicije u kojoj spavate, ovo su dodatni saveti koji mogu pomoći u očuvanju strukture vaše kovrdžave kose.

kovrdžava kosa
kovrdžava kosa
kovrdžava kosa

KORISTITE SVILENE JASTUČNICE

Dok se okrećete u toku noći, kosa će u dodiru sa jastučnicom stvarati trenje koje može dovesti do krzanja dlake, posebno kod kose osetljive kao što je kovrdžava kosa. Da bi se trenje smanjilo, održao kvalitet kose i sama frizura, globalno se preporučuju svilene jastučnice kao idealne za sve tipove kose, a posebno za kovrdžavu kosu.

Pamučne jastučnice upijaju prirodna ulja iz kose i temena glave, što dovodi do dodatnog sušenja, dok svilene jastučnice ne upijaju proizvode niti prirodne elemente iz vaše kose, pa održavaju hidratanstost.

ANANAS FRIZURA UZ SVILENE GUMICE - idealno rešenje za kovrdžavu kosu

Sačuvajte vašu frizuru tako što ćete najnežnijim svilenim scrunchie gumicama zavezati blago kosu na vrh glave u ananas frizuru i tako zaspati. Na ovaj način sačuvaćete vaše lokne i frizura će izgledati odlično narednog jutra.

kovrdžava kosa
kovrdžava kosa

KORISTITE SVILENU KAPU ILI SVILENU MARAMU TOKOM SPAVANJA

Dvostruka prednost kod svilenih kapa i marama je to što možete sačuvati kosu od krzanja i lomljenja, kao i njenu hidratantnost, dok sa druge strane čuvate i frizuru. Vaša kovrdžava kosa će ih obožavati. 

UVIJANJE kovrdžave KOSE ILI PLETENICE

Pletenice i uvijanje kose idealno je kako za afro kovrdžave kose, tako i za talasaste kose, jer čuva oblik, dok bi sa spavanjem na svilenim jastučnicama ili sa svilenom kapom dodatno sačuvali i kvalitet same kose. 

kovrdžava kosa

PROIZVODI ZA KOSU KOJI SE NE ISPIRaju

Tokom noći preporučujemo da koristite leave-in balzame za kovržavu kosu koji je dodatno hidriraju i neguju, a ako koristite svilene kape i/ili jastučnice, onda one neće upijati ovaj proizvod i sav će ostati u vašoj kosi. 

Silkeep se brine o vašoj kovrdžavoj kosi kroz postojeći asortiman svilenih proizvoda. Naručite vašu svilenu jastučnicu, svilenu gumicu ili svilenu kapu za spavanje već danas.

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u i pratite popuste koje pripremamo i pronađite svilenu inspiraciju.

 

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon