fbpx
Top
maska-za-oči-od-svile-u-putu

Bilo da često putujete zbog posla ili turistički, sigurno vam se desilo da ne možete da zaspite u putu iako ste umorni. Pored toga što toplo preporučujemo da Vaš saveznik bude svilena maska za oči, imamo još nekoliko korisnik saveta. Najčešći simptomi jet lag-a su umor, slabost, gastrointestinalni problemi i opšti osećaj malaksalosti. Svi imamo optimalan period kaji je najpogodniji za kvalitetan odmor (obično od 23-7h ujutru) i to se naziva cirkadijalni ritam.

Svaki put kada putujete, posebno kroz dve ili više vremenskih zona, dolazi do poremećaja cirkadijalnog ritma. Pošto ne možemo uvek da utičemo na uslove putovanja možemo da se poslužimo malim trikovima kako bismo brže zaspali tokom putovanja i pripremili se za sve ono lepo što nas čeka kada stignemo na željenu destinaciju. U nastavku vam predstavljamo nekoliko načina kako da brže zaspite u toku putovanja.

1. Slušajte opuštajuću muziku

Naučno je dokazano da muzika umiruje autonomni nervni sistem, endokrini sistem kao i da smanjuje stres. Mnoga istraživanja su pokazala da kod problema sa insomnijom kod ispitanika pomažu klasična muzika i zvuci prirode poput kiše ili žuborenja potoka. Takođe, muzika može da snizi krvni pritisak, otkucaje srca, brzinu disanja, pa čak i nivo anksioznosti. Pošto prava muzika može pomoći da um odvratite od misli koje bi vas mogle držati budnim, može vas smiriti i pomoći vam da lakše zaspite što je posebno važno kada putujete i niste u svom krevetu.

2. Odaberite udoban položaj

Mogućnost da zaspite tokom putovanja često zavisi od toga gde sedite i koliko je udobno vaše sedište u avionu, autobusu ili nekom drugom prevoznom sredstvu. Ukoliko je to moguće, trebalo bi da izaberete sedište do prozora ako želite da spavate na dužem letu. Na taj način ćete imati površinu na koju možete nasloniti glavu i nećete se uznemiravati npr kada drugi putnici budu morali da ustanu da koriste toalet. U zavisnosti od toga gde pokušavate da spavate, možda nećete imati mnogo kontrole nad svojim položajem. Međutim, ako to učinite, pokušajte da budete što je moguće naslonjeni. Izbegavajte položaje koji skupljaju vaše telo i stvaraju dodatnu napetost.

udobno-sedenje-u-avionu

3. 3d svilena maska za oči za neometan
san u toku putovanja

Kada ne možete da utičete na uslove spavanja kao što je slučaj dok putujete najbolje rešenje su svilene maske za spavanje. One imaju mnogobrojne benefite a praktične su i staju u svaki prtljag i možete ih nositi na bilo koje putovanje. Maska za oči će sprečiti nepotrebnu svetlost i tako vam omogućiti da bezbedno utonete u san.

Svilene 3D maske možete nesmetano da nosite i ukoliko imate makeup u toku putovanja jer imaju posebne izbočine u predelu očiju ne stvarajući pritisak na očne kapke. Takođe svilena 3D maska za oči je idealna za sve one koji imaju ekstenzije u trepavicama jer ostavljaju razmak između trepavica i same maske ne oštećujući na taj način vaše ekstenzije. Svila je izuzetno mekana i glatka tkanina stoga će čuvati vaše osetljivo okoloočno područje sprečavajući pojavu bora tokom sna. 3D svilene maske sačuvaće vas od nepoželjnih uticaja spolja i na taj način omogućiće najbolje iskustvo spavanja tokom putovanja.

4. Jedite laganu hranu i smanjite unos kofeina

Ne postoji magična hrana koja ubrzava san i koja odmah izaziva pospanost, ali istraživanja pokazuju da bi obroci bogati vlaknima sa malo zasićenih masti i jednostavnih ugljenih hidrata trebalo da pomognu. Ukoliko imate problem da zaspite u putu Izbegavajte jednostavne ugljene hidrate, uključujući hleb, testeninu i slatkiše kao što su kolači, peciva i druga slatka hrana. Umesto toga unosite laganu hranu poput celih žitarica, ribe, kivija, oraha i bademan banana i jogurta kako ne biste imali problem sa varenjem. Takođe ukoliko imate problem da zaspite tokom putovanja preporučujemo da ne unosite kofein minimum 7 sati pre putovanja jer on može negativno uticati na vreme i kvalitet sna.

činija-sa-muslijem

5. OBucite se komforno

Ukoliko želite brže da zaspite u toku putovanja onda gledajte da vaša garderoba bude što udobnija i prijatnija. Ne nosite ništa usko, jer to može ograničiti vašu cirkulaciju koja je već u opasnosti u uskom sedištu u avionu ili busu. Umesto toga birajte široke trenerke i majice kao i udobnu obuću koju možete lako da skinete ukoliko postoji prilika za to. Obavezno nanesite nekoliko slojeva u slučaju da vam postane hladno kao i ako vam je potrebna kao podloga da se udobno smestite.

kafa-u-avionu

Silkeep je prvi regionalni brend koji se bavi prodajom i kreiranjem proizvoda od svile za spavanje.

 

U nastavku možete videti ponudu naših svilenih proizvoda:

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali sve novosti.

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon