fbpx
Top
maska-za-oči-od-svile-u-putu

Ukoliko ste se ikad probudili umorni, onda znate kakav je osećaj imati loš kvalitet sna. Veliki broj ljudi oslanja se na maske za spavanje kako bi se potpuno odmorili i opustili. Ali koji su zaista benefiti ovih maski? 

Ukratko, dobra maska za spavanje će vam pomoći da spavate bolje. Ona olakšava san blokirajući svetlost i ostale smetnje, ali nudi i prednosti kojih se ne biste nužno odmah setili.

S užurbanim ritmom koji moderan svet nameće ljudima, retko ko sebi može da omogući san od preporučenih 7 do 9 sati. A s obzirom da nedostatak sna može dovesti do raznih bolesti i problema, o kvalitetu sna bi trebalo povesti računa. I pre nego što isprobate tablete za spavanje, najsigurnije je da isprobate maske za spavanje, s obzirom da ne postoje negativne strane korišćenja ovih maski. 

Kao što spavanje na svilenoj posteljini ima svoje benefite i svilene maske za spavanje, izrađene od svile spolja i punjene svilom iznutra, su mnogo više od modnog detalja. Sve prednosti spavanja sa ovim malim pomoćnicima biće navedene u daljem tekstu.

1. Maske za spavanje vam pomažu da spavate bolje

Vaš biološki ritam, koji pomaže vašem telu da proceni kada je najbolje vreme da zaspite ili se probudite, pod velikim je uticajem svetlosti. Što je tamnije, telo proizvodi više melatonina kako bi mogao nastupiti duboki san. On je važan jer tad vaše telo može da zaleči samo sebe, povezuje se i sa boljim zdravljem kože, poboljšanim kognitivnim sposobnostima, jačim imunim sistemom i boljim navikama u ishrani.

Korišćenjem maske za spavanje REM faza traje duže

Maska za spavanje je posebno važna ukoliko iz nekog razloga nemate mogućnost da spavate u potpunom mraku po noći. Istraživanje iz 2010. godine otkrilo je da kod učesnika koji su koristili maske i čepiće za uši, REM faza trajala je duže, budili su se ređe tokom noći i imali više nivoe melatonina. Podsećamo, REM faza sna je ona u kojoj je vaš mozak aktivan dok telo nije.

2. Sprečite pojavu nesanice uz pomoć maske za spavanje

S obzirom da pomažu boljem snu, nakon izvesnog vremena, kada se naviknete na korišćenje ovih maski, vaš mozak će biti istreniran da prepozna masku kao signal da je vreme za spavanje, stoga ćete lakše moći da zaspite. Ovaj način može predstavljati dobar vid borbe sa nesanicom. Iako je možda očigledno, naglašavamo da maske pomažu da ne otvarate oči kako vam ne bi odvukle pažnju i razbudile vas stvari koje se nalaze oko vas, poput alarma, telefona i sl.

3. Maske za spavanje sprečavaju pojavu bora

Osim takozvanog beauty sna, maske pomažu u nezi vaše kože. Ukoliko kad se probudite na vašoj koži uočavate otiske nastale od posteljine, znajte da one mogu podsticati narušavanje strukture kolagena vaše kože. Ovo dovodi do kreiranja dubokih i sitnih bora. Maska predstavlja barijeru koja štiti kožu oko vaših očiju, koja je najosetljivija i veoma sklona stvaranju bora. Osim toga, ukoliko ste skloni aknama, poželjno je da nađete masku od organskih materijala koji su jako nežni i prijaju koži, poput svile. 

4. RELAKSIRAJUĆI EFEKAT NA OČI

Osim uticaja na dobar san, maske imaju opuštajući efekat na vaše oči. Kada je zima, utopliće vaše oči, a leti zaštitiće ih od klima uređaja. Ukoliko imate centralno grejanje ili rashlađujete vašu kuću, suv vazduh i strujanje vazduha dok spavate može podići prašinu, dlake vaših kućnih ljubimaca što dodatno isušuje vaše oči. U ovom slučaju, najbolje rešenje su upravo maske za spavanje. Takođe mogu pomoći ljudima koji tokom spavanja ne zatvaraju oči, ili ih nedovoljno zaklapaju.

6. Maske za spavanje su pogodne za putovanja

Lako ih možete smestiti u svoj prtljag, a pomoći će vam da pronađete mir na putu, ali i u hotelskim sobama, ukoliko imate problema da zaspite kada niste u sopstvenom krevetu.

7. Maske su bezbedne

Za razliku od drugih pomoćnih sredstava za spavanje, maske za spavanje su isplative i nemaju nikakve neželjene efekte. Dok tablete za spavanje mogu predstavljati rizik naročito ukoliko ih dugo koristite, maske su dobre za vaše zdravlje. Sve dok pronađete masku koja vam odgovara, zagarantovan vam je bolji san. Dodatno, jednu masku ćete moći da koristite neograničeno dugo uz pravilan način održavanja, uz savete za održavanje svilene posteljine, koji se mogu primeniti i na vašu masku za spavanje.

Svilene maske za spavanje Silkeep, najbolji su izbor za umorne oči i kožu vašeg lica. Napravljene od najnežnije svile, stvorene su da pružaju maksimalan komfor najosjetljivijem delu vašeg lica. Uživajte u baršunasto mekanim maskama i prepustite se relaksaciji uz sigurnost da vašoj koži i telu pružate odmor koji zaslužuju.

 

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali za popuste koje vam spremamo. Vaš put do negovane kože počinje ovde!

Silkeep maske za spavanje

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon