fbpx
Top
silkeep posteljina od mulberry svile

Svila je luksuzni materijal koji se vekovima koristi za izradu odevnih predmeta i posteljine. Ovaj prirodni materijal dobija se od čaura svilene bube kroz delikatan proces. Najkvalitetnija od svih vrsta svile je Mulberry svila ( ili Dudova svila), jer se sastoji od svilenih vlakana, odnosno pramenova koji su razlikuju od drugih vrsta svile. Pročitajte ceo tekst i saznajte zašto.

Ono što je jedinstveno za Mulberry svilu je način na koji se proizvodi. Svila duda ima svoju istoriju u Kini, gde lokalni farmeri uzgajaju stabla duda i beru lišće za ishranu svilenih buba. Dobijene čaure pretvaraju se u sirova svilena vlakna.

čaure mulberry svile

#funfact

Baš zato, za sve Silkeep proizvode koristimo svilu koju uvozimo direktno iz Kine, kolevke najfinijeg materijala.

Najpoznatija svilena buba nalazi se u čauri larvi Bombyx mori. Svilene bube Bombyx mori hrane se isključivo listovima duda. Zbog strogo kontrolisane ishrane koja je najbitnija u dobijanju najboljih svilenih pramenova, Mulberry svila smatra se jednom od najboljih i najfinijih na svetu. Dugi, izjednačeni, pojedinačni pramenovi po teksturi i po izrazitoj beloj boji, su prepoznatljiva karaktersitika svile duda, po kojoj se ova svila izdvaja od drugih vrsta. Druge vrste svile najčeće imaju manje ujednačenu boje i strukture, sa kraćim pramenovima.

pramenovi mulberry svile
Sa druge strane, mnoge tkanine na tržištu su proizvedene od hemijskih intezivnih useva koji zahtevaju pesticide, herbicide i druge hemijske tretmane, pre nego što se obrađuju za pravljenje posteljine. Dakle, kada je u pitanju luksuzna posteljina, ovo je jedan od onih slučajeva gde je manje stvarno više.
mulberry svila

Svileno predivo dobija se iz čaure u kojoj su se izlegle svilene bube. Kako bi se izvadili svileni pramenovi iz čaure, ona prvo mora da se kuva na određenoj temperaturi kako bi se olabavilo predivo, a zatim se izvlače pramenovi. Predivo se potom obrađuje na različite načine kako bi se pripremilo za upotrebu u tkanju svile. 

Baš zbog ovih karakteristika, proizvodi od 100% Mulberry svile spadaju među najtrajnije i najluksuznije predmete

Benefiti Mulberry svile

100% PRIRODNA, BEZ alergena

Kompletno prirodna, bez dodatnih materijala, mulberry svila je hipoalergena što predstavlja njenu najveću prednost u odnosu na druge vrste svile. Svila duda sadrži prirodni protein (sericin) koji smanjuje mogućnost alergijske reakcije. Zbog toga je svilena posteljina od duda zdrav i siguran izbor za one osobe sa alergijama.

roze posteljina od mulberry svile

Biološko svojstvo svile dovelo je do novih polja istraživanja i upotrebe u oblastima kozmetike i medicine. Svila sadrži prirodni ćelijski protein koji ubrzava metabolizam ćelije kože (antiage). Proteini svile mogu se dobiti kao čiste tečnosti koje se mogu regenerisati u različitim oblicima pogodnim za primenu u antiage inženjeringu.

 

SVILA POSEDUJE SVOJSTVO TERMOREGULACIJe

Mulberry svila ima izuzetno dobre termoizolacione osobine. Reguliše telesnu temperaturu, što bi značilo da zimi greje, a leti hladi zbog svoje visoke prozračnosti materijala.

#funfact

Dudova svila se vekovima unazad koristila u hirurgiji. Svileni konac duda je najjače prirodno vlakno na svetu, što ga čini neverovatnim izdržljivim. Na primer, svileno vlakno duda jače je od čeličnog vlakna istog prečnika.

Svilena jastučnica može postati neizbežni sastojak u vašoj svakodnevnoj beauty rutini. Izaberite svoju Silkeep jastučnicu već danas i utonite u svileni san.
posteljina od mulberry svile

ZADRŽAVA HIDRATANTNOST I SMANJUJE TRENJE TOKOM SPAVANJA

Mulberry svila zbog svog prirodnog sastava pomaže koži i kosi da zadrži neophodnu hidratantnost tokom spavanja, za razliku od drugih materijala poput pamuka. Benefit spavanja na 100% Mulberry svili jeste njena sposobnost da manje upija od pamučne posteljine, i tako minimalno zadržava prljavštine i ulja koji izazivaju pojavu akni i slično. Takođe svilena posteljina ne upija proizvode za negu lica, tako da oni ostaju na vašoj koži tokom cele noći, omogućavajući da sva hranljiva svojstva dopru do dubljih slojeva kože. Mulberry svila smanjuje trenje koje može prouzrokavati iritaciju na osetljvoj koži, takođe sprečava lomljenje kose prilikom spavanja.

roze posteljina od mullberry svile

INVESTIRAJTE U NAJFINIJU SILKEEP MULBERRY SVILU

Svi Silkeep proizvodi izrađeni su od čiste 100% Mulberry (dudove) svile od 19 momma, bez dodatnih materijala, koja je OEKO TEX sertifikovana, što znači da u njenom sastavu nisu korišćene nikakve štetne materije. Ako želite najtrajniju i najfiniju posteljinu od 100% dudove svile onda je Silkeep Mulberry svila vaš pravi izbor.

OEKO TEX sertifikat Silkeep mulberry svile

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali sve novosti.

 

U nastavku pogledajte ponudu naše Silkeep svilene posteljine i svilenih jastučnica.

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon