fbpx
Top
nega kovrdžave kose

Kada imate prirodno kovrdžavu kosu, važno je da osim dnevne nege, mislite i na to da tokom noći i spavanja Vaše lokne ostanu neoštećene i izgledaju odlično i sledećeg dana, da se ne mrsi i ne bude naelektrisana. Najbolji način da to i postignete jesu svilene jastučnice. Nega kovrdžave kose počinje ovde. 

nega kovrdžave kose

Zašto su svilene jastučnice dobre za negu kovrdžave kose?

Pamučne jastučnice su po teksturi više grube, ipri dodiru kose sa njima stvara se stvara trenje.  Sa druge strane, na svilenim jastučnicama, kosa klizi po istoj, umesto da dolazi do trenja. Na taj način kosa se manje mrsi, nema elektrisanja i iscpucalih krajeva. Stoga, bez obzira na to koliko ulažete u negu kovrdžave kose, ne smete zanemariti efekat koji neodgovarajuća jastučnica može imati na vašu kosu.

Osim toga, pamuk takođe ima svojstvo upijanja. Kada kosa dodirne pamučnu jastučnicu, pamuk upija vlagu iz kose i prirodna ulja koja se pojavljuju u kosi i temenu. Svilene jastučnice ne upijaju, pa prirodna vlaga ostaje u kosi i na temenu glave. Ako se često budite sa suvom kovrdžavom kosom ujutru, sa svilenim jastučnicama, nećete imati taj problem što ih čini idealnim dodatkom u vašoj rutini nege. 

Još jedan od načina da zaštitite kovrdžavu kosu tokom noći su svilene kape za spavanje

nega kovrdžave kose

Prednosti svilenih jastučnica za negu kovrdžave kose:

 • Buđenje bez čupave i zamršene kose 
 • Zbog manje trenja prilikom spavanja na svilenim jastučnicama, kovrdžava kosa manje opada
 • Zadržava se prirodna vlažnost kose i prirodna ulja iz kose i temena ostaju čuvaju kvalitet kose
 • Sprečava lomljenje kose
 • Zadržava se prirodni volumen
 • Zbog svih benefita svilenih jastučnica, vaša kosa će rasti zdrava i duga
 • Svi proizvodi koje koristite u vašoj nezi kovrdžave kose će imati pun efekat
nega kovrdžave kose

Svila je jedan od najfinijih i najluksuznijih prirodnih materijala, a dobija se iz čaure svilene bube. Dudova svila je dobijena od svilenih buba koje se isključivo hrane dudovim listovima. Za izradu svile potrebno je vreme, strpljenje i kontrolisana nega, a ne može se ubrzati hemijskim ili sintetickim metodama, troškovi dobijanja odgovaraju vremenu izrade ove skupocene tkanine.  Upravo zbog svoje cene, svilene jastučnice, predstavljaju jedan od najluksuznijih proizvoda danas idealnih za prirodnu negu kovrdžave kose, u koji vredi invesirati baš zbog prednosti navedenih u tekstu gore. 

jastuk

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste uvek bili u toku sa popustima koje vam spremamo. Najbolja nega kovrdžave kose počinje ovde. 

 
 

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon