fbpx
Top
Silkeep svileni prozivodi sa OEKO-TEX sertifikatom

 S obzirom da provodimo više od trećinu života u krevetu, izuzetno je bitno da posteljina na kojoj spavamo bude visokog kvaliteta. Veoma nam je važno da imate poverenje u naše proizvode. Baš zato Silkeep preduzima sve nephodne korake kako bi ste bili sigurni da su proizvodi napravljeni u potpunosti od najfinije mulberry svile, koja je pravljena bez ikakvih štetnih supstanci. Zato, svaki Silkeep proizvod ima sertifikat OEKO-TEX Standard 100. Da saznate više o ovom sertifikatu, nastavite da čitate.

silkeep jastucnica

Svu svilu uvozimo direktno iz Kine, koja je kolevka nastajanja ovog tekstila. Kako bismo vam pružili najbolje iskustvo, svi Silkeep proizvodi izrađeni su od najkvalitetnije 100 % svile (mulberry silk) od 19 momma, bez korišćenja dodatnih materijala, koja je OEKO-TEX sertifikovana. 

svileni proizvodi sa OEKO-TEX sertifikatom

ŠTA JE OEKO-TEX?

OEKO-TEX je eminentno svetsko udruženje nezavisnih instituta za istraživanje i ispitivanje bezbednosti proizvoda i održive proizvodnje u tekstilnoj industriji. OEKO-TEX sertifikat osnovan je 1992. godine i bavi se ispitivanjem i sertifikacijom tekstilnih proizvoda, a od tada predstavlja jedan od najznačajnijih sertifikata u tekstilnoj industriji u svetu.

Proizvodi sertifikovani ovom oznakom ne sadrže toksične ili alergijske supstance i izrađeni su u skladu sa principima ekološke održivosti. Kako bi proizvođač bio OEKO-TEX sertifikovan, mora da ispoštuje stroge procedure i da se pridržava pravila u svim fazama proizvodnje – od sirovina do finalnog proizvoda, kao i u svim procesima između.

BEZ ŠTETNIH MATERIJA TOKOM PROIZVODNJE TEKSTILA

OEKO-TEX sertifikacijom izbegnuto je korišćenje štetnih materija koji se mogu pronaći prilikom proizvodnje proizvoda od tekstila, kao što su: formaldehid, teški metali, pesticidi, kancerogena sredstva za bojenje, rastvarači i druge hemikalije. Ovom sertifikacijom tekstil se takođe testira na pH vrednosti i boje.

Kako bi se dobio OEKO-TEX sertifikat, sve komponente i materijali tekstilnih proizvoda moraju biti u skladu sa kriterijima labaratorijskih ispitivanja.

silkeep svilena jastucnica sa OEKO-TEX standardom

KAKO PREPOZNATI VALIDNU OZNAKU OEKO-TEX STANDARD 100?

Na svakoj etiketi OEKO-TEX STANDARD 100 nalazi se broj sertifikata i naziv sertifikacionog tela, koji utvrđuje važeću oznaku OEKO-TEX STANDARD 100. Oznaka OEKO-TEX Standard100 je svetska oznaka zaštićena Madridskom konvencijom.

KAKAV JE ZNAČAJ BROJA SERTIFIKATA? KOLIKO DUGO VAŽI SERTIFIKAT?

Na sajtu OEKO-TEX u svakom trenutku se može proveriti validnost etikete, tako što ukucate jedinstveni broj sertifikata koji se nalazi na OEKO-TEX etiketi na proizvodu. Sertifikat OEKO-TEX 100 važi godinu dana. Na kraju jedne godine, nosilac sertifikata mora obnoviti sertifikat.

svila sa OEKO-TEX sertifikatom

SILKEEP PROIZVODI SU POTPUNO BEZBEDNI ZA VAS

Silkeep kao nosilac sertifikata OEKO-TEX STANDARD 100 pripada klasi proizvoda koji su uključeni u kontakt sa kožom, poput posteljine, bluza, donjeg veša itd. Proizvodi Silkeep brenda sertifikovani su kao bezbedni, tj. svila koja je korišćena za izradu naših proizvoda je najvišeg kvaliteta i  stoga svi proizvodi su bezbedni po zdravlje korisnika, rađeni bez ikakvih štetnih materija. Imajući u obzir da Silkeep proizvodi dolaze direktno u kontakt sa kožom, možete biti sigurni i mirni, ne razmišljajući o neželjenim alergijskim reakcijama. 

 Izuzetan kvalitet svile, omogućava vam da osetite sve benefite svile kao što su anti-age efekat, pospešivanje hidratacije kože i kose, termoregulacija, a više o benefitima možete pročitati ovde.

Pratite nas na Facebook-uInstagram-u kako biste prvi saznali za sve novosti. 

 

Original price was: RSD 3,899.00.Current price is: RSD 3,299.00.

Original price was: RSD 3,899.00.Current price is: RSD 3,299.00.

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon