fbpx
Top

Kada je u pitanju izbor posteljine dostupne su brojne opcije, od pamuka i lana do poliestera i mikrovlakana. Međutim, poslednjih godina svilena posteljina je zasluženo stekla ogromnu popularnost zbog luksuznog osećaja koji pruža kao i  brojnih prednosti kada je u pitanju nega kože i kose. Iako je nežna i mekana svila je izuzetno čvrsta i izdržljiva tkanina. Ulaganje u svilenu posteljinu uvek je isplativa investicija, a zašto je svilena posteljina dugotrajna saznajte u nastavku.

Svilena posteljina je investicija koja može trajati godinama, što je čini vrednom kupovine. Dugotrajnost dudove svilene posteljine zavisi od njenog kvaliteta i nege. Visokokvalitetna svilena posteljina može trajati više od 10 godina uz odgovarajuću negu. Svilenu posteljinu treba prati na osetljivom ciklusu (do 40C) u mašini za pranje veša, koristeći nežni tečni deterdžent. Pošto je svila izuetno nežna tkanina nije neophodno da koristite omekšivač prilikom pranja. Takođe svila se brzo suši, pa je preporučljivo da se ne koristi mašina za sušenje veša kako bi se izbegla eventualna oštećenja koja mogu doprineti smanjenju prirodnog sjaja i glatkoće svile.

 

Njena snaga, posebno zbog težine i delikatnosti, često je u suprotnosti sa percepcijom njene krhke prirode, koja proizilazi iz njene glatke teksture i inherentnog sjaja. Faktori kao što su grubo rukovanje, susreti sa jakim deterdžentima ili abrazivne interakcije mogu ugroziti estetiku i snagu tkanine. Dakle, dok se prava svila može pohvaliti snagom, ona zahteva pažljivu negu kako bi sačuvala svoju eleganciju i izdržljivost.

Trajnost svilene posteljine zavisi od kvaliteta svile i njenog tkanja. Dudova svila, koja je najpopularnija vrsta svile koja se koristi u posteljini, poznata je po svojoj izdržljivosti. Silkeep svilena posteljina napravljena je od dugih i neprekidnih svilenih vlakana koja su čvrsto tkana, što je čini otpornom na kidanje i habanje. U poređenju sa drugim tkaninama, svilena posteljina je izdržljivija od pamuka i lana. Pamučne i lanene tkanine gube svoj kvalitet i izdržljivost tokom vremena usled stalnog pranja i habanja. Međutim, svilena posteljina je hipoalergena i ne zadržava prašinu, prljavštinu ili bakterije što znači da ne morate toliko često da je perete, a samim tim može da traje duže od posteljine drugih materijala.Pored toga, izbegavajte da svoju luksuznu svilenu posteljinu izlažete direktnoj sunčevoj svetlosti jer to može prouzrokovati da boja izbledi tokom vremena. Pravilna nega može produžiti životni vek vaše svilene posteljine.

Međutim, ako koristite svilenu posteljinu svaki dan, one će se prirodno istrošiti brže nego ako je koristite samo povremeno. Ukoliko koristite svilenu posteljinu svaki dan, možda ćete morati da je menjate češće, na primer svake 2 do 4 godine pa se preporučuje da uvek imate rezervnu svilenu posteljinu u svom ormaru. Kvalitet svile takođe igra značajnu ulogu u tome koliko će dugo trajati . Svila visokog kvaliteta će obično trajati duže od svile nižeg kvaliteta. Ako investirate u visokokvalitetnu Silkeep svilenu posteljinu, možete očekivati da će trajati duže i da ćete morati ređe da je menjate.

Silkeep je prvi regionalni brend koji se bavi prodajom i kreiranjem proizvoda od svile za spavanje.

 

U nastavku možete videti ponudu naših svilenih proizvoda:

.

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon