fbpx
Top

U svetu koji se brzo razvija, gde se produktivnost često ceni iznad svega ostalog, ideja o dremki tokom dana može delovati kontraproduktivno. Međutim, istraživanja su pokazala da dremke mogu imati značajne koristi kako za kognitivne funkcije tako i za opšte blagostanje.

Jedna od osnovnih prednosti dremke je njena sposobnost da poboljša kognitivne performanse. Studije su pokazale da kratka dremka od oko 20-30 minuta može poboljšati budnost, koncentraciju i pamćenje. Ovo poboljšanje mentalne jasnoće može biti posebno korisno za osobe koje tokom popodneva osećaju pad energije ili imaju problema da zadrže fokus tokom dugih radnih dana.

Osim toga, dremke su povezane sa poboljšanim raspoloženjem i regulacijom emocija. Pružajući mozgu priliku da se odmori i napuni, dremke mogu pomoći u smanjenju stresa i promovisati osećaj relaksacije i zadovoljstva. Ovo može imati efekte tokom celog dana, dovodeći do veće otpornosti na izazove i pozitivnijeg pogleda na život uopšte.

Sa fiziološke tačke gledišta, dremke su pokazale pozitivne efekte na kardiovaskularno zdravlje. Istraživanja sugerišu da redovne dremke mogu pomoći u snižavanju krvnog pritiska i smanjenju rizika od srčanih bolesti. Osim toga, dremke su povezane sa poboljšanom funkcijom imunog sistema, što može pomoći organizmu da se bori protiv bolesti i infekcija.

Iako su dremke često stigmatizovane u mnogim kulturama i radnim okruženjima, kompanije koje razmišljaju unapred počinju da prepoznaju vrednost prioritizacije blagostanja zaposlenih i implementiraju politike i objekte koji podržavaju dremke. Podsticanjem zaposlenih da uzimaju kratke dremke po potrebi, organizacije mogu da promovišu produktivnost, kreativnost i opšte zadovoljstvo poslom.

Zaključno, dremke nisu samo luksuz rezervisan za lenja popodneva; one su moćan alat za unapređenje kako mentalnog tako i fizičkog zdravlja. Uključivanjem kratkih dremki u naše svakodnevne rutine, možemo poboljšati produktivnost, raspoloženje i uživati u boljem opštem blagostanju organizma

Naš predlog je da tokom potebnog svakodnevnog odmora spavate na Silkeep svili i uz dremku dobijete i jedan kvalitetan #beautysleep.

Silkeep je prvi regionalni brend koji se bavi prodajom i kreiranjem proizvoda od svile za spavanje.

 

U nastavku možete videti ponudu naših svilenih proizvoda:

Pratite nas na Facebook-u i Instagram-u kako biste prvi saznali sve novosti.

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
0
  0
  Vaša korpa
  Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
   Calculate Shipping
   Primenite kupon